Anmälan till den Lydnadstävling som ingår i Triathlon görs via SBK Tävling genom att klicka på bilden nedan. Om du inte redan har ett konto där så skapar du ett på några minuter.

SBK Tävling hanterar anmälningar till samtliga tävlingar inom Lydnad samt Rallylydnad.


Mer om lydnadstävlingar

På lydnadstävlingar står samarbete, precision och följsamhet i fokus. Det är en allmän hundsport där alla hundar kan delta och alla klubbar inom Svenska Kennelklubbens organisation kan arrangera kurser och tävlingar.

Samarbete, precision och följsamhet

När du tränar lydnad för lydnadstävling ska hunden utföra olika moment, både nära dig och på avstånd. Samarbetet mellan dig och hunden står i fokus. Träningen ger ofta en följsam hund och en noggrann hundförare som är duktig på att träna både små detaljer och långa sekvenser med moment.


Historia

Lydnadsprov kom till Sverige på 1960-talet och är därför den äldsta av våra allmänna hundsporter. Den 1 januari 2017 bytte hundsporten namn från lydnadsprov till lydnadstävling.


Tävla i lydnad

Det går att tävla i fyra olika klasser startklass, klass 1, klass 2 och klass 3. Först när du får tillräckligt höga poäng kan du bli uppflyttad till nästa klass. För att få delta i startklass ska hunden har fyllt 10 månader. I övriga klasser är åldersgränsen 12 månader.


För att får anmäla din hund till en tävling måste du vara medlem i någon klubb inom SKKs organisation. Alla hundar får delta, men är hunden oregistrerad behöver den först ha en speciell tävlingslicens från SKK.


Vill du veta mer?

Svenska Brukshundklubben, SBK, är huvudman för reglerna, som sorterar inom SKKs prov- och tävlingskommittés övergripande ansvar. Besök gärna SBKs webbplats för mer information om lydnadstävlingar.

Hemsidan är skapad med